Slide
Andrejs Sumarokovs: "Panākumi nav viens liels lēciens – tie ir simtiem mazu pareizu lēmumu"
Team Muscle Maestro dibinātājs stāsta par uzņēmējdarbību, disciplīnu, veselīgu dzīvesveidu un ilgtermiņa domāšanas nozīmi ceļā uz panākumiem.
03.07.2026.
Veselība, disciplīna un uzticība savām vērtībām – tie ir principi, uz kuriem Andrejs Sumarokovs veidojis gan savu ikdienu, gan uzņēmumu Team Muscle Maestro. Intervijā viņš dalās ar savu uzņēmējdarbības pieredzi, stāsta par izaicinājumiem, motivāciju un mērķiem, kā arī atklāj, kas, viņaprāt, palīdz sasniegt ilgtermiņa panākumus.
Lūdzu, iepazīstiniet ar sevi.
Esmu uzņēmējs no Latvijas, Team Muscle Maestro dibinātājs un vadītājs. Mana ikdiena ir saistīta ar veselību, sportu, uzturu un uzņēmējdarbību. Mani vienmēr ir interesējis, kā palīdzēt cilvēkiem justies un izskatīties labāk, tāpēc arī radās uzņēmums, kas apvieno šīs vērtības.
Pastāstiet par sevi un savu uzņēmumu. Kur sākās Jūsu ceļš?
Mans ceļš sākās ar aizraušanos ar sportu, veselīgu dzīvesveidu un cilvēka potenciālu. Gadu gaitā sapratu, ka tirgū ir daudz produktu, bet ne vienmēr pietiek kvalitatīvas informācijas un uzticamu risinājumu.
Tā radās Team Muscle Maestro. Mūsu mērķis ir palīdzēt cilvēkiem uzlabot veselību, pašsajūtu un ikdienas enerģiju, piedāvājot kvalitatīvus uztura bagātinātājus un zināšanās balstītus risinājumus.
Jebkurā biznesā ir pagrieziena punkti. Kādi bija Jums?
Lielākais pagrieziena punkts bija saprast, ka uzņēmumu neveido tikai produkts. To veido cilvēki, uzticība un reputācija.
Otrs svarīgais punkts bija brīdis, kad nolēmu domāt ilgtermiņā, investēt zīmolā un klientu pieredzē. Tieši tad sākās straujākā izaugsme.
Kā rodas idejas? Kas Jūs iedvesmo?
Visvairāk mani iedvesmo reālas cilvēku problēmas. Klausoties klientu jautājumos un vajadzībās, bieži rodas idejas jauniem produktiem vai projektiem.
Uzskatu, ka labākās idejas rodas nevis birojā, bet sarunās ar cilvēkiem un ikdienas pieredzē.
Mīļākās grāmatas, filmas, personības?
Man patīk grāmatas par uzņēmējdarbību, psiholoģiju un pašizaugsmi. No autoriem īpaši novērtēju Robertu Kijosaki un Napoleonu Hillu.
Filmās mani vairāk interesē stāsti par cilvēkiem, kuri pārvar grūtības un sasniedz lielus mērķus. Mani iedvesmo uzņēmēji, sportisti un cilvēki, kuri rada kaut ko paliekošu.
Kā Jūs varat raksturot sevi dažos vārdos?
Mērķtiecīgs. Ambiciozs. Godīgs. Neatlaidīgs.
Aprakstiet savu lielāko sasniegumu un iespaidīgāko neveiksmi.
Par lielāko sasniegumu uzskatu Team Muscle Maestro izveidošanu un klientu uzticību, ko esam ieguvuši. Savukārt lielākās neveiksmes parasti ir bijušas saistītas ar pārāk lielu uzticēšanos nepareizajiem cilvēkiem. Taču katra kļūda ir devusi vērtīgas mācības.
Vai esat kādreiz savā profesionālajā darbībā pārkāpis savus principus?
Nē. Es uzskatu, ka reputācija ir viens no vērtīgākajiem aktīviem uzņēmējdarbībā. Naudu var nopelnīt atkārtoti, bet zaudētu uzticību atgūt ir daudz grūtāk.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu un biznesu? Kādi ir plāni?
Šobrīd aktīvi attīstām Team Muscle Maestro produktu klāstu, pilnveidojam klientu pieredzi un strādājam pie zīmola atpazīstamības.
Mans mērķis ir padarīt Team Muscle Maestro par vienu no atpazīstamākajiem veselības un uztura bagātinātāju zīmoliem Baltijā.
Ko Jums patīk darīt brīvajā laikā?
Man patīk pavadīt laiku ar ģimeni, sportot, pastaigāties ar savu suni Maestru un lasīt grāmatas. Brīvajā laikā cenšos uzlādēt enerģiju jaunām idejām un projektiem.
Kā guvāt pirmos panākumus?
Pirmie panākumi nāca tad, kad pārstāju meklēt ātrus rezultātus un sāku domāt ilgtermiņā. Regulārs darbs, disciplīna un vēlme nepārtraukti mācīties bija galvenie faktori.
Kas Jums bija visgrūtākais?
Pieņemt, ka ne viss notiek tik ātri, kā gribētos. Uzņēmējdarbība māca pacietību un spēju saglabāt fokusu pat tad, kad rezultāti vēl nav redzami.
Vai Jums ir savs moto vai misija?
Jā. "Kļūsti par labāku sevis versiju katru dienu."
Tieši šī ideja ir arī Team Muscle Maestro pamatā.
Ko Jūs nekad mūžā nedarīsiet?
Nekad apzināti nemaldināšu cilvēkus un neupurēšu savas vērtības īstermiņa ieguvuma dēļ.
Par ko Jūs sapņojat?
Par iespēju radīt vēl lielāku ietekmi, palīdzēt vairāk cilvēkiem un izveidot uzņēmumu, kas būs pazīstams ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā līmenī.
Kas Jums traucē dzīvot, un kas palīdz?
Traucē negatīvisms, bezatbildība un cilvēki, kuri meklē attaisnojumus.
Palīdz disciplīna, skaidri mērķi, ģimenes atbalsts un ticība tam, ka ar darbu var sasniegt daudz vairāk, nekā sākumā šķiet iespējams.
Novēlējums lasītājiem
Novēlu ikvienam rūpēties par savu veselību, jo tā ir vērtība, kuru bieži novērtējam tikai tad, kad tās pietrūkst. Nebaidieties sapņot lielus sapņus, uzstādīt augstus mērķus un katru dienu spert kaut vienu soli tuvāk tiem.
Atcerieties: panākumi nav viens liels lēciens. Tie ir simtiem mazu pareizu lēmumu, kas tiek pieņemti katru dienu.
🎁 Speciāli Spletnik lasītājiem un skatītājiem esam sagatavojuši īpašu dāvanu!
Izmantojiet promo kodu SPLETNIK10 un saņemiet papildu 10% atlaidi visiem pirkumiem Team Muscle Maestro interneta veikalā.
Sociālie tīkli
Instagram: sumarokov.method / teammusclemaestro
Facebook: Andrejs Sumarokovs
Mājaslapa: www.teammusclemaestro.com
Paldies visiem lasītājiem par veltīto laiku un uzticību!