Slide
Kad skaņa kļūst par terapiju
Rūta Linna Gintere — par dziedošo bļodu praksi, iekšējo mieru un individuālu darbu ar skaņu
28.04.2026.
Pēdējos gados skaņas terapijas prakses arvien biežāk iziet ārpus nišas kopienām un kļūst par daļu no mūsdienu rūpēm par sevi kultūras. Dziedošās bļodas — sens instruments, kas nācis no Himalaju tradīcijām — šodien skan studijās, retrītos un privātās telpās visā pasaulē, piedāvājot cilvēkam retu iespēju palēnināties un sadzirdēt sevi.
Projekts singing_bowls_by_rlg_ ir viens no šādiem virzieniem, kur skaņa kļūst ne tikai par estētiku, bet arī par personīgu ceļu. Tā autore, sertificēta skaņas dziedināšanas praktiķe Rūta Linna Gintere, savā darbā palīdz cilvēkiem atslābt un mazināt stresu, piedāvājot individuālas sesijas Rīgā.
Šeit krustojas meditācija, intuitīvs darbs ar balsi un vēlme radīt telpu, kurā cilvēks var piedzīvot dziļu iekšēju klusumu.
Mēs sarunājāmies ar Rūtu Linnu Ginteri par viņas ceļu šajā praksē, par to, kā skaņa pārtop pieredzē, kas patiesībā notiek sesiju laikā un kāpēc interese par šādiem formātiem turpina pieaugt.
Kā sākās jūsu pieredze ar Tibetas dziedošajām bļodām?
Pieredze ar Tibetas dziedošajām bļodām sākās ļoti intuitīvi. Mani vienmēr ir uzrunājusi mūzika un skaņas, un tajā dzīves posmā es meklēju sev jaunu nodarbošanos, kas būtu saskaņā ar manu iekšējo pasauli. Jau kopš bērnības man ir bijusi vēlme palīdzēt cilvēkiem, dziedināt un strādāt ar enerģijām, tāpēc šis ceļš man šķita ļoti dabisks un pareizs.
Jebkurā biznesā ir pagrieziena punkti. Kādi bija jums?
Viens no lielākajiem pagrieziena punktiem manā dzīvē bija lēmums aiziet no darba grāmatnīcā. Es tur biju nostrādājusi ilgu laiku, bet ar laiku sapratu, ka tas mani vairs nepiepilda. Tajā pašā laikā es arvien vairāk pievērsos darbam ar Tibetas bļodām, attīstīju savas zināšanas un pieredzi. Šis lēmums kļuva par nozīmīgu pavērsienu — es izvēlējos dzīvot apzinātāk un sekot savam aicinājumam.
Kā rodas idejas, kas jūs iedvesmo?
Idejas man rodas dabiski — caur sajūtām, klusumu un iekšēju ieklausīšanos. Mani iedvesmo arī līdzīgi domājoši cilvēki un tas, kā citi strādā šajā jomā. Es mācos, vēroju un pakāpeniski veidoju savu pieeju, ļaujot idejām attīstīties organiski.
Kādas grāmatas, filmas vai personības jūs iedvesmo?
Mani iedvesmo grāmatas par personīgo un garīgo izaugsmi, piemēram, Tagadnes spēks un Noslēpums, kā arī Arta Puriņa darbi. Mani uzrunā arī filmas ar dziļāku jēgu — par izaugsmi, pārmaiņām un cilvēka iekšējo pasauli.
Kā jūs sevi raksturotu?
Es esmu rūpīga, sirsnīga, izpalīdzīga un zinātkāra. Man ir svarīgi iedziļināties cilvēkos un vienmēr ielikt pilnu atdevi tajā, ko daru.
Ko jums patīk darīt brīvajā laikā?
Brīvajā laikā man visvairāk patīk pavadīt laiku ar savu meitu Anci — spēlēties, būt kopā un baudīt mūsu ikdienas mirkļus.
Man patīk lasīt grāmatas, veidot blogus un fotogrāfijas, kā arī rūpēties par sevi — pucēties, apmeklēt spa un radīt sev mierīgus brīžus. Es arī turpinu mācīties un attīstīties tajā, kas mani interesē. Man ir ļoti svarīgi darīt to, kas man patīk, jo es esmu cilvēks, kurš nevar darīt to, kas viņam nepatīk — es daru tikai to, kas man nāk ar prieku un iekšēju sajūtu.
Kas šobrīd notiek un kādi ir jūsu plāni?
Šobrīd es aktīvi attīstu savu darbību ar Tibetas dziedošajām bļodām. Plānoju Instagram konkursu, lai cilvēki varētu laimēt sesijas un iepazīt šo pieredzi. Paralēli veidoju video saturu, attīstu savu darba vidi un pakāpeniski paplašinu klientu loku.
Kā guvāt pirmos panākumus?
Pirmie panākumi bija pirmās sesijas ar cilvēkiem un viņu atsauksmes pēc tām. Tas man deva pārliecību, ka esmu uz pareizā ceļa.
Kas jums bija visgrūtākais?
Visgrūtākais man bija pārvarēt savu stresu un iemācīties saglabāt iekšējo mieru.
Vai esat pārkāpusi savus principus?
Es cenšos dzīvot saskaņā ar savām vērtībām un principiem, tāpēc nevaru teikt, ka būtu tos pārkāpusi.
Ko jūs savā mūžā nekad nedarīsiet?
Es savā dzīvē nekad nedarīšu to, kas man nepatīk un kas nav saskaņā ar manu iekšējo sajūtu. Man ir svarīgi, lai viss, ko daru, nāk ar prieku un iekšēju harmoniju.
Es negribu atgriezties darbos, kas mani nepiepilda, piemēram, pārdevējas darbā, ko esmu darījusi iepriekš. Es arī neizvēlos darbus, kas ir pret manu dabu vai liek man justies ierobežotai vai smagnējai.
Man ir svarīgi, lai enerģija un nauda plūst brīvi un dabiski, un lai es daru tikai to, kas ir saskaņā ar manu sirdi.
Kas jums traucē dzīvot un kas palīdz?
Man traucē viss, kas rada iekšēju stagnāciju vai ierobežo manu attīstību.
Savukārt man ļoti palīdz meditācija, Tibetas dziedošās bļodas, iedvesmojoši cilvēki, ēteriskās eļļas, kristāli un dažādi dabas elementi. Man palīdz arī iekšējā saikne ar augstākajiem spēkiem un uzticēšanās dzīves procesam. Kopumā man palīdz viss, kas mani atgriež pie sevis un līdzsvarā.
Par ko jūs sapņojat?
Es sapņoju kļūt par iedvesmojošu cilvēku, kurš palīdz citiem atrast vairāk gaišuma, harmonijas un prieka dzīvē. Man ir svarīgi, lai cilvēki jūtas laimīgāki un vairāk saskaņā ar sevi.
Es sapņoju arī ceļot, attīstīties un nepārtraukti mācīties. Man ir sajūta, ka man vēl ir daudz, ko atklāt, un man ir lieli plāni dzīvē.
Jūsu moto vai misija?
Mana misija ir palīdzēt cilvēkiem atgriezties pie sevis, atrast iekšējo mieru un harmoniju, radot dziedinošu pieredzi caur skaņu un klātbūtni.
https://www.instagram.com/singing_bowls_by_rlg_/

Comments powered by CComment