Slide
Tattoo meistars
Artur Ebergart
11.04.2023.
Pie mums ciemos šodien ir profesionāls tetovējumu mākslinieks. Viņa stāsts par svarīgu lēmumu pieņemšanu, kas apgriezīs tavu pazīstamo pasauli kājām gaisā un par sapņiem, kas piepildījās. Galu galā galvenais ir nevis kā, bet uz kurieni šis ceļš tevi atvedīs, un par ko tu kļūsi un darīt to ar vēlmi un pozitīvu attieksmi. Artūrs Ebergarts – īsts mākslinieks un sava amata meistars, spītīgs, mērķtiecīgs un neatlaidīgs cilvēks.
Kur sākās Jūsu radošais ceļš?
Mans tetovētāja ceļš sākā pirms 10 gadiem. Tajā laikā es dzīvoju un strādāju Anglijā. Strādāju noliktavā tāpat kā vairumsuz šejieni atbraukušo imigrantu. Kādu dienu es sapratu, ka kaut ko vajadzētu mainīt savā dzīvē, ka nevēlos visu dzīvi pavadīt šajā noliktavā. Iekšējā balss man teica, ka man te nav īstā vieta, man ir jādara kaut kas pavisam cits, bet pagaidām vēl nezināju, ko tieši varētu darīt. Ar sirdi un dvēseli vēlējos mainīt savu dzīvi. Pēc kāda laika ideja pati radās no sevis. Tā bija nejaušība. Savā brīvdienā devos uz žurnālu veikalu, nolēmu vienkārši paskatīties, ko tur pārdod. Ieraudzīju veikala plauktā tetovēšanas žurnālus un sāku aplūkot tos. Man bija liels atklājums, ka mūsdienās uz ķermeņa tiek veidoti tik skaisti tetovējumi. Īpaši manu uzmanību piesaistīja viens meistars no Losandželosas, viņa vārds ir Karloss Torress, viņš taisa tetovējumus reālisma stilā. Biju pārsteigts, cik tie ir skaisti! Tieši viņš mani iedvedmoja un palīdzēja mainīt manu dzīvi. Tajā brīdī man radās doma, kāpēc gan es nevarētu pamēģināt nodarboties ar tetovēšanu. Skolas laikā es it kā labi zīmēju. Lūk, tā sākās mans jaunais dzīves stāsts.
Jebkurā biznesā ir pagrieziena punkti. Kādi bija Jums?
Jā, man bija tāds pavērsiens dzīvē, kad vajadzēja pilnībā pāriet uz šo biznesu. Tajā laikā es pārcēlos uz dzīvi Londonā un pagaidām nevarēju pilnībā strādāt tetovēšanas biznesā. Tobrīd esbiju apkalpojošais personāls viesnīcā, bet manas idejas un vēlēšanās vienmēr bija kopā ar mani, es nepārstāju domāt par to, ka būšu labs tetovēšanas meistars. Es apmeklēju dažādas studijas un lūdzu darbu pie viņiem kā praktikants. Ne visi vēlējās pieņemt mani darbā. Kādu dienu liktenis man pasniedzadāvanu draudzenes Marijas veidolā, kopā ar viņu mēs atvērām savu mazo studiju. Lūk, tāds pagrieziena moments notika manā dzīvē.
Kā rodas idejas, kas Jūs iedvesmo?
Instagram piesekoju daudziem talantīgiem meistariem, kuriem es gribētu līdzināties. Viņi mani ievesmo ar savu stilu veidot kaut ko savdabīgu.
Mīļākās grāmatas (filmas, slavenības)?
Mīļākās grāmatas man ir par pašizglītošanos un to, kā sasniegt savu mērķi. Tieši šajās grāmatās slēpjas labākas dzīves noslēpums. Man ļoti patīk arī vēsturiskie romāni, ir ļoti interesanti uzzināt, kā cilvēki ir dzīvojuši 18. un 19. gadsimtā. Mīļākā filma ir ar Vila Smita dalību par dzīšanos pēc laimes, tā ir filma, kura viedota pēc reāliem notikumiem, tā rāda mums, ka nekad nedrīkst padoties, vajag iet līdz pašam galam, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.Pats aktieris Vils Smits man arī ir labs piemērs. Viņš ir ļoti daudz sasniedzis savā dzīvē, pateicoties tieši neatlaidībai un mērķtiecībai.
Kā Jūs varat raksturot sevi dažos vārdos?
Varu sevi raksturot pāris vārdos: esmu dzīvespriecīgs un mērķtiecīgs.
Aprakstiet savu lielāko sasniegumu un iespaidīgāko neveiksmi?
Pats leilākais sasniegums manā dzīvē, kā es jau agrāk teicu, ir tas, ka esmu atradis sevī spēku un uzvarējis bailes, atverot kopā ar draudzeni mazo tetovēšanas salonu. Man tas bija kaut kas no fantastikas pasaules. Kad es jau dzīvoju Latvijā, nolēmu kopā ar savu draudzeni Vecrīgā pašā pandēmijas kritiskākajā laikā 2020. gada septembrī atvērt tetovēšanas studiju. Tā bija drosmīga, bet tajā pašā laikā neprātīga rīcība. Mēs nostrādājām veselus divus mēnešus, pēc tam studija tika slēgta. Ja mēs nebūtu pamēģinājuši, tad neuzzinātu, kā tas viss ir. Saprotu, ka tā bija milzīga neveiksme, bet es nenožēloju šo rīcību. Tā bija kārtējā mācība, no kuras esmu daudz ko secinājis un sapratis.
Vai esat kādreiz savā profesionālajā darbībā pārkāpis savus principus?
Jā, ir nācies dažreiz pārkāpt savus principus. Ir bijuši tādi brīži, kad esi izlēmis un pats sev stingri pateicis, ka vairāk nekad nenodarbošos ar veco tetovējumu pārtaisīšanu vai to pārklāšanu, bet, kad cilvēki pie manis vēršas ar savu lūgumu palīdzēt ar šādu problēmu, tad pārkāpju savus principus un, protams, palīdzu. Šobrīd es to daru ļoti reti.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu? Kādi ir plāni?
Patlaban manā darbības jomā viss ir kārtībā un stabili. Dažreiz dodos uz ārzemēm un tur strādāju. Man patīk mans darbs tieši tādēļ, ka ka varu ceļot un strādāt jebkurā pasaules vietā. Man ir ļoti lieli plāni, vēlos tālāk attīstīties unpilnveidoties mākslā un paralēli tetovēšanai veidot arī citus projektus.
Ko Jums patīk darīt brīvajā laikā?
Brīvajā laikā man patīk ceļot. Esmu sev atklājis jaunu atpūtas veidu, tā nosaukums ir haikings. Man patīk pastaigāties kājām pa dažādām kalnainām vietām un baudīt dabas skaistumu. Vēl aizraujos ar motosportu, lai gan saprotu, ka tas nav droši, bet mani nedaudz vilina arī ekstrēms.
Kā guvāt pirmos panākumus?
Kā es jau iepriekš teicu, ka, pateicoties cilvēkiem, kuri ir man blakus un kurus esmu saticis savā dzīvē, esmu sasniedzis savu mērķi. Protams, arī pateicoties ticībai sev, ka man viss izdosies.
Kas bija visgrūtākais?
Pats grūtākais man bija spert pirmo soli pretim nezināmajam. Kad cilvēks atrodas komforta zonā, ir bail iziet no tās, jo nav zināms, kas sagaida nākotnē. Kad cilvēks ir izlēmis rīkoties, tad viss mainās, un, lai cik dīvaini tas neliktos, viss mainās tikai un vienīgi uz labo pusi. Notiek brīnums, uzreiz rodas iespējas, un blakus ir cilvēki, kuri palīdzēs realizēt idejas.
Vai Jums ir savs moto, misija?
Mana devīze – domā vienmēr pozitīvi! Lai vai kas nenotiktu, visā meklē tikai labo un pozitīvo.
Ko Jūs nekad mūžā nedarīsiet?
Nekad nepateikšu vai neizdarīšu kaut ko sliktu citam cilvēkam, lai arī cik slikts viņš nebūtu citu ļaužu skatījumā.
Par ko sapņojat?
Man ir daudz sapņu. Nevēlos tos visus atklāt, citādi tie varētu nepiepildīties. Viens no tiem ir apmeklēt Maču-Pikču Peru. Ļoti patīk šīs apkaimes vēsture, kura ir radījusi lielu izbrīnu gan zinātniekos, gan parastos cilvēkos. Lai gan pasaulē ir daudz tādu vietu, bet vēlos aizbraukt tieši uz turieni, lai apskatītu megalīta celtnes tieši šajā vietā.
Kas Jums traucē dzīvot un kas palīdz?
Dažreiz slinkums traucē dzīvot. Ar to ir jācīnās, lai varētu dzīvot labāk. Dzīvot palīdz mani sapņi, kurus vēlos realizēt. Tie liek man virzīties uz priekšu, darboties un sasniegt jaunas virsotnes.
Ja ir novēlējums lasītājiem, padalieties.
Man ir viens novēlējums. Ja jums ir kāds sapnis, tad neatlieciet to uz rītdienu, bet sāciet to realizēt uzreiz, jo mēs nezinām, kas ar mums var notikt rīt. Nebaidieties izdarīt pirmos soļus pretim nezināmajam, jums noteikti viss izdosies un jūs savu iecerēto sasniegsiet. Vēlu visu to labāko un veiksmi jūsu pirmsākumos!
https://www.instagram.com/ebergartartur/
https://www.facebook.com/artur.pakalns
Comments powered by CComment