Slide
Biznesa sieviete
Sanita Tiltiņa-Balode
Viņa dzimusi un augusi Madonā, kur pavadījusi fantastisku bērnību un pusaudža gadus. Pēc ģimnāzijas beigšanas viņa devās mācīties uz Rīgu, Latvijas Universitāti. Viņa iestājās Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē, mācījusies par vācu valodas skolotāju. Tagad Sanita ar ģimeni dzīvo Rīgas apkaimē.
Mūsu šodienas intervija ar interesantu viesi: īstu mārketinga entuziastu, cilvēku, kurš zin visu par biznesu. Profesionāls talantīgs uzņēmējs, daudzu projektu autore. Atklāta, skaista un godīga Sanita Tiltiņa-Balode.
Kā sākās Jūsu ceļš?
Mans pamatdarbs ir Farmācijas uzņēmuma biznesa un mārketinga nodaļas vadītāja.
Tāpat arī esmu:
- Autore bērnu grāmatai “Pasakas pupiņu valodā”
- Prāta mežģu spēļu autore
- vairāku digitālu projektu idejas autore un vadītāja, no kuriem jaunākais ir uzņēmumu biznesa kontaktu tīkls(globalbusinesspage.com) un zināmākais - sludinājumu platforma atdodmantas.lv
Pēc izglītības esmu vācu valodas pedagogs. Taču, savulaik, strādājot skolā par vācu valodas skolotāju, paralēli biju mentore vairākos biznesa projektos un ģenerēju biznesa idejas.Jau tad sapratu, ka es varu vairāk, daudz, daudz vairāk. Strādājot skolā, es sapratu, ka mans īstais aicinājums ir uzņēmējdarbība un mārketings. Pašmācības ceļā apguvu biznesa un mārketinga pamatus. Patiesībā, sākot to visu apgūt, secināju, ka šīs zināšanas un izpratne par biznesu manī jau sēž iekšā, ka viss ir tik ļoti saprotams un zināms. Tas ir mans. Tā esmu es.
Kāds bija pagrieziena punkts Jūsu dzīvē?
Dēla piedzimšana pirms 15. gadiem. Tas mainīja visu manu dzīvi un mani pašu. Sāku pievērsties saviem biznesa projektiem.
Ar ko Jūs visvairāk lepojaties?
Lepojos ar panākumiem, kuri ir sasniegti pašas spēkiem. Un ļoti lepojos ar savu ģimeni – vīru un dēlu.
Kādas ir Jūsu spēcīgākās īpašības?
Manas spēcīgākās īpašības ir atklātība un godīgums. Iedzimts uzņēmēja gēns.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu? Kādi ir plāni?
Šobrīd viss norit pēc plāna. Darba daudz un paliek arvien vairāk. Vadu esošos projektus un strādāju pie jauniem. Man ir ļoti daudz ko dot uz āru. Tad nu neturu idejas sevī, bet lieku kopā kā lego klucīšus līdz gala rezultātam.
Darba dienas ir ļotipiesātinātas un intensīvas. Nākotnes plānos noteikti ir darbus optimizēt tā, lai viss notiktu un darbotos bez manas iesaistes katrā mazākajā niansē. Šobrīd esmu klātesoša visos biznesu procesos un posmos.
Aprakstiet savu ideālo dienu.Mana ideālā diena ir procesā. Uz to mērķtiecīgi eju. Bet šobrīd tā ir tad, kad pamostos labi izgulējusies, ģimenē visi veseli un priecīgi un diena norit pēc plāna, bez jebkādiem ārējiem satricinājumiem. Esmu plānotāja un disciplīnas cilvēks. Man ir sava lietu kārtība, pie kuras pieturos, lai justos labi un ērti. Bet, ja ir iepriekš neparedzēti pārsteigumi, tad, lūdzu, tikai pozitīvus!
Taču dzīve jau nav tikai rožu dārzs, lai kā arī gribētos. Mācos ierobežot savu perfekcionismu un darbaholismu, bet atzīšos, ka tieši šīs rakstura īpašības ļauj sasniegt dzīves mērķus un nospraustās virsotnes.
Kā Jūs raksturotu draugi, cilvēki, kuri Jūs ļoti labi pazīst?
Draugi smejas, ka esmu cilvēks – raķete, jo esmu nepārtrauktā kustībā. Sieviete bizness. Ar mani nekad nav garlaicīgi. Ļoti draudzīga un liela sapņotāja ar plašu sirdi.
Vai Jums ir personīga veiksmes recepte? Pastāstiet par to?Ir. Taču šī recepte nederēs katram, jo katrs mēs esam atšķirīgs un katrs mēs esam personības. Man pašai ļoti nepatīk ieteikumi, pamācības un padomi no malas, ja neesmu pēc tiem lūgusi vai jautājusi. Sevišķi, ja tie netiek argumentēti. Arī pati citiem neuzbāžos un necenšos ietekmēt. Šī arī ir viena no manas personīgās veiksmes receptēm – neklausīties apkārtējos, bet vadīties pēc savas intuīcijas, lai cik arī traka varbūt ideja šķiet. Ir jāļauj sev mēģināt. Ja kāda ideja ilgi sēž galvā un nelaiž vaļā, tātad tur noteikti kaut kas ir!
Bieži esmu dzirdējusi dažādus viedokļus, ka kaut kas neizdosies, to nevajag, tas nestrādās, nav vērts utt.
Vienmēr jāpatur prātā tas, ka, ja kādam šķiet, ka kaut kas varētu neizdoties, tad tas ir tikai tāpēc, ka viņi vadās pēc savām personīgajām ekspektācijām, bailēm, spējām, izglītības un savas negatīvās pieredzes, vai tieši otrādi – pieredzes trūkuma. Tāpēc es vienmēr saku – kas neder vienam tas otram ir, kā reiz, tieši laikā! Ir svarīgi apzināties savas spējas un stiprās īpašības, ticēt sev! Intuīcija nekad nepieviļ. Ticiet man – nekad! Ir jāiemācās to sajust un tālāk jau tikai jārīkojas. Jā, tas nav viegls darbiņš, bet kolīdz tu sāksi rīkoties, tā viss lēnām salieksies kopā.
Uz kādu jautājumu Jūs vēlētos atbildēt, bet Jums nekad netika uzdots šis jautājums?Daudzi nezina, ka es mīlu dziedāt. Biju 1.soprāns sieviešu korī “Magone” un mūsu koris piedalījās arī aizvadītajos vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos. Diemžēl šobrīd, laika trūkuma dēļ, vairs nedziedu korī, bet neatmetu domu atgriezties, kolīdz sastrukturēšu laiku un darbus tā, lai būtu laiks arī kora mēģinājumiem.
Taču es turpinu dziedāt mājās. Katru dienu, daudz un skaļi. Labi, ka dzīvojam privātmājā. Kaimiņi apgalvo, ka nedzird mani. Dziedāšana ir mana terapija. Mājinieki jau ir pieraduši un par laimi neprotestē, tātad dziedu labi.
https://www.instagram.com/sanita.tiltina.balode
https://www.facebook.com/globalbusinesspage
Comments powered by CComment