Slide
Linda Radčenko
Māksliniece pastāstīja mums savu radošo stāstu.
Linda Radčenko ir dzimusi un uzaugusi Dobelē. Pēc skolas beigšanas viņa dzīvoja Nīderlandē, Roterdamā un Denhāgā un Lielbritānijā, Londonā un Līdsā. Pēc mūltikūlturāliem iespaidiem, Linda atgriezās Latvijā, kur kļuva par mammu, rada iespēju atrast laiku attīstīt sevī maksliniecisko pusi, -,,Kas vienmēr lauzusies ārā”, kā saka māksliniece.
Tā es sāku gleznot, vien savam priekam, pirmo reizi mūžā. Nekad agrāk nesmu apmeklējusi ne mākslas, ne zīmēšanas kursus. Priekš manis viss tiek apgūts praksē. Pirmā manis radītā glezna bija manam vīram, mūsu kāzu jubilejā. No tā laika es atgriezos pie gleznošanas ar vien biežāk, jo tas mani aizrāva un arī publika, kurai izliku gleznu apskatei un iegādei bija ļoti atsaucīga.
Šobrīd iet piektais mēnesis kopš sāku likt gleznas tirdzniecībā un gads kopš gleznoju vispār. Pa šo laiku ir jau šis tas noticis manas mākslas attīstībā gan izskatā, gan klientu klāstā. Manas gleznas pa šo laiku ir devušās uz tādām valstīm kā Zviedrija, Somija, Lielbritānija, Vācija, Amerika, protams arī daudzas tepat Latvijā atradušas mājas.
Trīs no manām gleznām ir izstādītas Blatic Beach Hotel, Jūrmalā, kas priekš manis bijusi fantastiska iespēja, ņemot vērā šīs ekskluzīvās viesnīcas izsmalcināto tēlu, un es ar savu daiļradi tur būšu sastopama vēl visu nākamo gadu.
Gleznošana noteikti ir mana sirdslieta, bet šobrīd esmu ceļā uz jaunu mērķi, kas mani ir ļoti airāvusi, tā ir tetovēšana.
Šobrīd vēl esmu apmācības procesā, bet pavisam drīz jau varēs redzētu manu mākslu jaunā un nebiju šā izpildījumā.
Instagram: lindaradcenko
lindaradcenko.art

Comments powered by CComment