Slide
Kosmetologs, skaistumkopšanas speciāliste
Marina Politanska
01.02.2023.
Profesionāla permanentā meikapa, uzacu un skropstu laminēšanas meistare. Vairāk nekā 10 gadus Marina strādā skaistumkopšanas jomā, viņa zin visus profesijas smalkumus, gan slēptos gan tos, kas atrodas virspusē. Marina piedāvā ne tikai savus pakalpojumus, bet arī apmācību pieprasītā specialitātē. Vairāk informācijas mūsu intervijā.
Pastāstiet mums par sevi, par savu uzņēmumu. Kur sākās Jūsu ceļš?
Esmu no Ukrainas. Latvijā dzīvoju jau 8 gadus.
Skaistumkopšanas nozarē, tieši kosmetoloģijas sfērā, mans ceļš sākas pirms vairāk nekā 12 gadiem, vēl kad es dzīvoju Ukrainā. Pirms pārcelšanās uz Latviju nomainīju profesiju, bet uz neilgu laiku. Un pirms vairāk kā 5 gadiem mani ļoti aizrāva permamentais grims, kā ar adatas un pigmenta palīdzību tiek radīts kaut kas neparasts. Permamentais grims turās ilgi, bet pilnībā neaizstāv kosmētisko grimu. Tā vien škiet, ka ir viegli uztaisīt uzacis, līniju uz plakstiņs un lūpas. Protams ir standarta shēmas, bet vai mēs pēc viņām stradājam? Nē, jo mēs visi esam tik individuāli, ka meistaram ir jābūt māksliniekam, lai viss izskatītos harmoniski un proporcionāli.
Jebkurā biznesā ir pagrieziena punkti. Kādi bija Jums?
Es neteiktu, ka man ir bijuši tādi brīži, kad gribētos visu atmest. Grūtības ir un būs vienmēr. Pret to visu ir jāizturas ar cieņu. Ieguldi savu dvēseli un viss pārējais sakārtosies.
Kā rodas idejas, kas Jūs iedvesmo?
Starp pasaules populāriem meistariem permamentajā grimā ir savi mīļākie, tāpēc iedvesmojos no tiem. Iespējams, jebkurš labs meistars vienmēr vēlas uzlabot sava darba kvalitāti. Grūti pateikt, uz kādu līmeni es tiecos. Neatkarīgi no tā, cik augsts ir mana darba līmenis, es vienmēr gribu būt labāka.
Mīļākās grāmatas (filmas, slavenības)?
Mīlestība lasīt ir manu vecāku nopelns. Daudz lasīts un pārskatīts, bet ir tādas grāmatas kuras ir lasītas nevienu reizi, no kurām palika spēcīgs iespaids. "Lielais Getsbijs". Frensiss Skots Ficdžeralds "Viena dzīve, viena mīlestība". Izcila grāmata! Mocibas un prieks, Ervinga Stouna (Irving Stone) "Mikelandželo Buonarroti", viņa neveiksmes un kritumi, vīlšanās. Pēc nāves piedzīvojumi, Jūlija Voznesenska - pareizticīgo fantāzija. Liek aizdomāties par daudzām lietām.
Un dažas filmas, "August: Osage Country", pilnībā piesātināts ar ģimenes traģēdīju. "Pan's Labyrinth", baisāku cilvēku un monstru nav. "Patversme", kad skatījos visa trīcēju. Maiga valoda, veca, skumja filma. Par ģimeni, mīlestību, piedošanu un atvadām.
Kā Jūs varat raksturot sevi dažos vārdos?
Esmu labs cilvēks. Ceru, ka ar savām domām un rīcību esmu pelnījusi sevi raksturot tieši ar šādiem vārdiem.
Aprakstiet savu lielāko sasniegumu un iespaidīgāko neveiksmi?
Ziniet, es nevaru teikt, ka manā dzīvē būtu bijušas lielas neveiksmes. Lai gan, ja tā labi padomā, par lielāko neveiksmi varu nosaukt to, ka es maz laika pavadu ar sev tuviem cilvēkiem. Un lielākais sasniegums vēl tikai priekšā. Nedomāju, ka darbu var nosaukt par lielāko sasniegumu dzīvē. Kad man izdosies bērnus izaudzināt par labiem cilvēkiem, iespējams tas būs lielākais sasniegums manā dzivē.
Vai esat kādreiz savā profesionālajā darbībā pārkāpis savus principus?
Par laimi, nē. Es nekad neesmu pārkkāpusi pāri saviem principiem. Esmu ļoti lojāla, un elastīga, uzskatu, ka vienmēr var atrast kompromisu.
Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu/biznesu? Kādi ir plāni?
Es gribētu sasniegt nedaudz citu līmeni, lai būtu iespēja mazāk strādāt, bet nopelnīt ne mazāk. Tuvākie plāni ir piedalīties konferencē, un sniegt savu meistarklasi par permamento grimu ārpus Latvijas.
Ko Jums patīk darīt brīvajā laikā?
Brīvo laiku es pavadu aktīvi, radu un draugu lokā. Apmeklēju sporta nodarbības un audzinu arī bernus aktīvi pavadīt brīvo laiku un sportot. Man patīk smelt emocijas no dzīves.
Kā guvāt pirmos panākumus?
Es pastāvīgi mācos, neapstājos, apmeklēju masu nodarbības, apmeklēju tiešsaites apmācibas kursus. Es tik bieži komunicēju ar cilvēkiem, ka daudzas meitenes iesaka mani savām draudzenēm utt, paldies viņām par to.
Kas Jums bija visgrūtākais?
Daudz nākas saskarties ar nekvalitatīvu permamento grimu, un grūti apzināties, ka var nodarīt ļaunu cilvēkam. Tāpēc es mācos pēc iespējas vairāk izsprast šo tēmu, lai nekaitētu cilvēkiem. Lai citu cilvēku darba labošana nenoved pie sliktām sekām. Kad tu palīdzi atbrīvoties no slikta permamentā grima, tas tevi iedvesmo.
Vai Jums ir savs moto, misija?
Palīdzēt sievietēm ieraudzīt savu patieso skaistumu, akcentējot/uzsverot to ar dabisku permanento grimu. Pierādīt vairumam ideju par “dārgu” un koptu skaistumu, par skaistumu bez pārmērībām. Izveidot līdzīgi domājošo kopienu, kuri atbalsta šo ideju un aktīvi izplata.
Ko Jūs nekad mūžā nedarīsiet?
Nekad nesaki nekad! Ir dažādas situācijas, un tas kas šobrīd ir nepieņemami, kādā citā situācijā būs vienīgais pareizais lēmums.
Par ko Jūs sapņojat?
Es sapņoju par ceļošanu pa pasauli, savu privātmāju ar baltām kolonnām, vidusjūras krastā un trokšņainu ģimeni.
Kas Jums traucē dzīvot un kas palīdz?
Tikai slinkums traucē, bet es cīnos ar to. Palīdz apzināties tas, ka citas dzīves nebūs.
Ja ir novēlējums lasītājiem, padalieties.
Vissvarīgākais ne tikai skaistumkopšanā, bet arī citos iesākumos, protams, ir neapstāties. Un ne tikai tad, kad iemācījāties, bet arī pēc tam! Augt profesionāli un personīgi!
Instagram https://www.instagram.com/politanska_marina/
Facebook https://www.facebook.com/politanska.beauty
Comments powered by CComment