Slide

Podologs

podolog 23Elīna Ozola

05.01.2023.
    Sertificēts Podologs un Estētiskās Podoloģijas speciālists, klīnikas ”Podologijas Akadēmija” dibinātāja. Vienīgā klīnika Latvijā, kas piedāvā tik plašu procedūru klāstu tieši ārstnieciskajā kāju un roku nagu, ādas aprūpē.

Elīna ir rīdziniece no Mežciema, bērnību viņa pavadija Duntē. Šodien sertificēts podologs un sava uzņēmuma īpašniece atbild uz mūsu jautājumiem.

Pastāstiet mums par sevi, par savu uzņēmumu. Kur sākās Jūsu ceļš?

28 gados izvēlējos savu īsto un vienīgo profesiju ‘’PODOLOGS’, un nu jau 32 gados esmu klīnikas ‘’Podoloģijas Akadēmijas’’ īpašniece, klīnikas sertificēts podologs, pasniedzējs un sociālo tīklu satura veidotājs.

Jebkurā biznesā ir pagrieziena punkti. Kādi bija Jums?
    podolog6Esam jaunizcepts uzņēmums. Mums pagriezienu jau par šo gadu ir bijis daudz, bet izskatās ka tas ir tikai sākums. No katra kaut ko mācamies un secinam.

Kā rodas idejas, kas Jūs iedvesmo?
    Idejas rodas visu laiku, ar idejām nāk arī pacienti, kas protams iedvesmo tālāk mācīties un papildināt piedāvāto procedūru klāstu. Pašlaik esam vienīgie, kas piedāvā tik plašu procedūru spektru tieši ārstnieciskajā kāju un roku nagu, ādas aprūpē.

Mīļākās grāmatas (filmas, slavenības)?
    Kādreiz varēju skatīties filmu ‘’THE HOLIDAYS’’vairākas reizes no vietas, pašlaik mīļākās filmas nav. Bet parcik dievinu Bruce Willis , Melissa McCarthy, Carrie Bradshaw, JLo un fantastisko Rebel Wilson, tad varu skatīties visas filmas ar viņu piedalīšanos un tās būs mīļākās.

Kā Jūs varat raksturot sevi dažos vārdos?
    podolog3Noteikti ne tā, kā raksturo mani citi. Es teiktu – Meitene, kas dzīvo viegli, jo nemācās no kļūdām un nebaidās kļūdīties atkal, jo dzīves moto ir labāk nožēlot izdarīto nekā neizdarīto.

Aprakstiet savu lielāko sasniegumu un iespaidīgāko neveiksmi?
    Es neuzskatu, ka pagaidām esmu ko sasniegusi tādu, lai teiktu, ka tas ir lielākais, viss vēl ir priekšā. Neveiksmes… tādu nav, visu ir jāuztver kā pieredzi.

Vai esat kādreiz savā profesionālajā darbībā pārkāpusi savus principus?
    Principus pārkāpt nav nācies, jo strādājot jebkurā profesijā medicīnā man šķiet, principi, pārliecība utt. kaut kur pazūd.

Kas šobrīd notiek ar Jūsu darbu? Kādi ir plāni?
    podolog8Ir pagājis gads, tā ir bijusi fantastiska pieredze un tas ir tikai maziņš ieskrējiens pirms lieliem plāniem. Plāni ir grandiozi, kā jau visiem uzņēmumiem startā. Starptautiskas sadarbības ar klīnikām, mācību iestādēm, centriem, ekskluzīvi līgumi ar dažādām kosmētikas kompānijām.

Ko Jums patīk darīt brīvajā laikā?
    Pašlaik brīvo laiku pavadu darba komandējumos uz dažādām konferencēm un izstādēm. Man ļoti patīk ceļot, skaisti un garšīgi paēst. Izmantoju iespēju apvienot darbu ar atpūtu ārpus Latvijas.

Kas Jums bija visgrūtākais?

podolog9Grūtākais, man šķiet, ir, beidzot, 30 gados izvēloties profesiju, panākt tos kas šajā profesijā ir no vidusskolas beigšanas. Kļūt par podologu var pēc vidusskolas, bet es aizgāju mācīties, kad man bija 28. Protams, var jau teikt ka īsā laikā profesijā esmu sasniegusi daudz, bet man tāpat vis liekas par maz. Neesmu pārstājusi papildināt savas zināšanas un to nepārstāšu, bet 33 gados tāpat vari izdarīt mazāk kā 20.

Vai Jums ir savs moto, misija?

podolog09Misija… to kā izrādās es izpaudu skaļi jau maza būdama, vēlējos darīt kādu sociāli atbildīgu darbu, kas cilvēkiem un pasaulei nāktu par labu. Uzskatu, ka podologs veic tieši šādu darbu. Es veicu savu ikdienas darbu ar pacientiem klīnikā, bet arī studentus aicinu piedalīties dažādos labdarības izbraucienos uz pansionātiem, lai bezmaksas aprūpētu pansionātā dzīvojošos. Iepriekš finansēju to visu no savas personīgās kabatas, tagad man ir iespēja finansēt Podoloģijas akadēmijas vārdā.

Ko Jūs nekad mūžā nedarīsiet?
    Neņemšu atpakaļ savus vārdus un nekad neteikšu „nekad”. Dzīve sastāv no mirkļiem un domām šajos mirkļos, šajā sekundē arī balts var būt melns, bet pēc gada modē būs rozā un šī sekunde mirkļa un domas būs rozā.

Par ko Jūs sapņojat?
    Es nesapņoju, es piepildu realitāti. Esmu pārāk reālistiska un tas ir tas, kas manī pietrūkst - sapņošanas spēja.

Kas Jums traucē dzīvot un kas palīdz?
    podolog4Esmu ļoti emocionāla un pozitīvas emocijas man ikdienas dzīves straujajā ritmā ļoti palīdz.
    Traucē… ļoti traucē papīra kalni, kas ir jāpilda katru dienu, katru nedēļu, katru mēnesi. Papīri un skaitļi, man traucē dzīvot hahahaha, atradu vaininiekus.

Ja ir novēlējums lasītājiem, padalieties.
    Vēlos novēlēt visiem novērtēt labo, uztvert dzīvi vieglāk, skatīties uz neveiksmēm kā uz pieredzi un, beidzot, sākt līmēt to kas ir saplīsis, nevis mest ārā.

https://www.instagram.com/e.ozoo/
    https://www.instagram.com/podologijas.akademija/
    https://www.facebook.com/podologijas.akademija

Comments powered by CComment

Slide
    Партнеры

www.mihal.shop

play

e360.lv

www.avtoradio.lv

AliExpress WW